Protetică
Dentară

Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu restabilirea danturii prin înlocuitori artificiali a dinților naturali și a gingiilor acolo unde este cazul. Tratamentele protetice vizează cavitatea orală atât din punct de vedere funcțional cât și estetic.

Protetica dentară vizează înlocuirea dinților lipsă prin proteze dentare fixe sau mobile ce au ca scop restabilirea sănătății orale și îmbunătățirea aspectului zâmbetului.

Lucrările protetice cuprind protezele totale sau parțiale mobile sau pe implanturi, punți dentare, încrustații (inlay-onlay), coroane dentare pe dinți naturali sau pe implanturi realizate din materiale biocompatibile.

Ce reprezintă
Protetica dentară?

Dacă te confrunți cu dinți lipsă, deteriorați sau cu alte probleme ale aparatului dentomaxilar, aceste disfuncții îți pot afecta sănătatea și bunăstarea. Dincolo de durerea și disconfortul asociat, există și efecte negative sociale, emoționale și psihologice. Pentru a remedia aceste tipuri de probleme, medicul stomatolog poate recomanda o lucrare protetică potrivită nevoilor pacientului.

Protetica dentară are ca scop principal reconstrucția oro-dento-facială, adică restabilirea funcției fonetice, a masticației și protejarea maxilo-facială de efectele bruxismului (scrâșnitul dinților).

La Dental District lucrările protetice acoperă orice situație clinică, fiind realizate în laboratorul de tehnică dentară dotat cu echipamente performante, din materialele de înaltă calitate și utilizând tehnici actuale.

Lucrări protetice fixe

Punte dentară pe implanturi – puntea dentară înlocuiește doi sau mai mulți dinți lipsă. Atunci când lucrarea protetică este realizată pe implanturi, este permanentă și fixă, iar implanturile dentare funcționează ca o rădăcină naturală a dinților și previn pierderea osoasă. Dacă lipsesc toți dinții de pe arcadă, sunt necesare cel puțin șase implanturi pentru a putea susține puntea.

Punte dentară fixată pe dinți naturali – puntea dentară este fixată pe dinții naturali, șlefuiți în prealabil. În cazul acestui timp de lucrare protetică, există probabilitatea ca o carie dentară să compromită viabilitatea punții dentare, iar mobilitatea fiziologică a dinților naturali poate avea ca și consecință mobilitatea lucrării protetice.

Coroană dentară pe implanturi – coroana dentară este parte integrantă a tratamentului cu implant dentar. Are ca scop restaurarea funcțională și estetică a unui dinte pierdut.

Coroană dentară fixată pe dinți naturali – coroana dentară acoperă partea coronară a dintelui (partea vizibilă a unui dinte) atunci când dintele natural a fost profund afectat de o carie, a suferit o fractură sau un traumatism.

Încrustații (inlay-onlay) – acoperă doar o parte a coroanei dintelui și sunt recomandate în general atunci când un dinte este parțial afectat de caria dentară iar obturația dentară (plomba) nu este potrivită pentru astfel de situații.

Lucrări protetice mobile

Proteză dentară totală – este recomandată pentru pacienții edentați (care și-au pierdut toți dinții), realizată pentru una sau ambele arcade superioară și inferioară. Proteza totală mobilă trebuie îndepărtată zilnic pentru realizarea igienizării cavității bucale.

Proteză dentară parțială – proteza dentară parțială restaurează unul sau mai mulți dinți și poate fi îndepărtată din cavitatea bucală. Este alcătuită din dinți artificiali ce au la baza un material acrilic de culoarea gingiei. Proteza este susținută de o structură metalică care asigură stabilitate și crește rezistența protezei.

Gutiere de contenție – gutiera de contenție este o lucrare rigidă și transparentă care se mulează perfect pe dantura pacientului. Este folosită în urma unui tratament ortodontic atunci când dinții au tendința de a reveni în poziția inițială, fiind necesară o perioadă de timp pentru fixarea danturii în noua poziție.

Gutiere pentru bruxism – scrâșnitul involuntar al dinților poate cauza probleme danturii precum tocire și fisuri ale smalțului. Acest obicei poate duce la sensibilitate dentară, dureri de cap, dureri în timpul masticației sau la nivelul gâtului. Gutiera pentru bruxism este o lucrare dintr-un material plastic cu duritate, flexibilitate și grosime variabile care are rolul de a împiedica dinții celor două arcade să mai intre în contact direct. Poate fi transparentă sau colorată și protejează dantura de eventuale traume, eleminând tensiunile dentare.

Date de contact

Telefoane
031 426 0373
0774 654 047
victoriei@dentaldistrict.ro

Programează-te online

Solicita o programare telefonica la numerele afisate mai sus, sau foloseste formularul de contact.
Prețuri
protetica dentară

Ablatie cr/ni/co/zc 60 Lei
Amprentare camp protetic – proteza 200 Lei
Aplicare coroana ceramica pe zirconiu 850 Lei
Aplicare coroana ceramil 700 Lei
Aplicare coroana Emax frezata 950 Lei
Aplicare coroana metaloceramica total fizionomica 350 Lei
Aplicare fateta E-MAX 1250 Lei
Aplicare Inlay/Onlay 450 Lei
Aplicare proteza acrilica totala 1100 Lei
Aplicare proteza injectata totala proteza elastica/Biodentaplast 1300 Lei
Aplicare proteza Kemeny acrilica 100 Lei
Aplicare tabletop 750 Lei
Aplicare zirconiu (full monolitic) zona laterala 250 Lei
Captusire proteza acrilica 170 Lei
Coroana din PMMA 155 Lei
Aplicare coroana din PMMA pe implant 250 Lei
Cimentare definitiva / dinte 20 Lei
Aplicare coroana metaloceramica total fizionomica / implant 900 Lei
Coroana provizorie laborator 110 Lei
Dispozitiv coronoradicular DCR 155 Lei
Gutiere albire 200 Lei
Gutiere bruxism 200 Lei
 Mockup / dinte 60 Lei
Pregatire camp protetic/element 250 Lei
Prelucrare bont implant 180 Lei
Captusire proteza 50 Lei
Aplicare Kemeny acrilic 100 Lei
Proteza scheletata cu 2 sisteme speciale 2500 Lei
Reparatie proteza acrilica 120 Lei
Scutan frontal / element 60 Lei
Scutan lateral / element 40 Lei
Supraprotezare Trinia pe implanturi 8000 Lei
Wax-up digital – preparatie/element – frontal 60 Lei

© DENTAL DISTRICT 2021. Toate drepturile rezervate | Acord GDPR | Politică de Cookies

Website realizate de White SEO

© DENTAL DISTRICT 2021. Toate drepturile rezervate. Website realizate de White SEO