Ce trebuie să știți despre extracția dinților

decembrie 12, 2019by webdev0
img-careers

Un chirurg oral, nu un dentist, poate extrage un dinte atunci când situația este mai complicată. În multe cazuri, extrag al treilea molar sau dinți de înțelepciune.

Medicul dentist sau chirurgul va amorți dintele mai întâi pentru a face persoana mai confortabilă. În timp ce o extracție a dinților poate fi încă neplăcută, poate fi esențială pentru ameliorarea durerilor dentare și prevenirea problemelor viitoare.

În acest articol, prezentăm diferitele tipuri de extracție a dinților și de ce oamenii au nevoie de ele. De asemenea, descriem pregătirea și la ce să ne așteptăm după procedură.

Ce este extracția dinților?

O extracție a dinților este îndepărtarea unui dinte.

Stomatologii și chirurgii orali îndepărtează dinții din diferite motive. Câteva exemple includ:

 • cavități dentare
 • infecție gingivală
 • infecții dentare
 • traume sau leziuni ale dintelui sau osului înconjurător
 • complicații dinții înțelepciunii
 • pregătire pentru o proteză dentară
 • pregătire pentru aparate dentare, dacă dinții sunt foarte aglomerați
 • dinții de lapte care nu cad la vârsta potrivită

Tipuri

Tipul corect de extracție a dinților depinde de forma, dimensiunea, poziția și locația dintelui în gură.

Chirurgii dentari pot clasifica extracțiile ca simple sau chirurgicale. O extracție simplă implică un dinte care este vizibil deasupra gingiilor și pe care un dentist îl poate scoate dintr-o singură bucată.

O extracție chirurgicală este mai complicată și implică îndepărtarea țesutului gingival, osului sau ambelor. Este posibil ca chirurgul să trebuiască să îndepărteze dintele în bucăți.

Dinții înțelepciunii sunt ultimii care erup și de obicei primii care necesită extracție, deoarece la mulți oameni sunt afectați. Aceasta înseamnă că nu au ieșit pe deplin din gingii.

Extracția dinților cu înțelepciune este o procedură obișnuită în chirurgia orală.

Pregătirea

O persoană va avea o consultație cu medicul dentist sau chirurgul oral înainte de extracție.

În timpul consultației, medicul va cere un istoric medical amănunțit. De asemenea, vor întreba despre orice medicamente pe care le ia persoana respectivă.

Unele persoane trebuie să oprească sau să înceapă să ia anumite medicamente în zilele premergătoare intervenției chirurgicale, în funcție de cantitatea de dinți, os sau ambele care trebuie îndepărtate.

O persoană poate primi, de asemenea, anumite medicamente în ziua operației.

Oprirea diluanților de sânge

Mulți oameni iau medicamente pentru diluarea sângelui pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge în vase. Aceste medicamente pot duce la mai multe sângerări în timpul intervenției chirurgicale.

Un chirurg dentar poate controla de obicei sângerarea la locul extracției prin:

 • folosind medicamente topice de coagulare pe gingii
 • împachetarea prizei dintelui cu spumă sau tifon dizolvabil
 • cusând locul de extracție

Utilizarea tifonului și aplicarea de presiune după procedură pot ajuta, de asemenea, la oprirea sângerării.

Cu toate acestea, oricine ia diluanți de sânge ar trebui să anunțe chirurgul dentar în timpul consultației.

Pentru a spune dacă persoana respectivă ar trebui să treacă temporar la un alt diluant de sânge sau să nu mai ia acest tip de medicament, chirurgul ar putea avea nevoie să vadă rezultatele unui test recent de sânge.

De obicei, oamenii nu trebuie să oprească administrarea diluanților de sânge înainte de extracția dinților. Oricine are în vedere întreruperea acestui tratament ar trebui să consulte mai întâi medicul dentist sau medicul.

Tratament cu antibiotice

În câteva circumstanțe, un dentist poate prescrie antibiotice înainte de extracția unui dinte.

De exemplu, pot face acest lucru pentru a trata infecțiile dentare cu simptome răspândite, cum ar fi febră sau stare de rău, împreună cu umflături orale locale.

Durerile de dinți fără umflături nu necesită antibiotice. Luați întotdeauna antibiotice exact conform instrucțiunilor unui medic și evitați utilizarea inutilă.

O persoană poate avea nevoie de antibiotice dacă prezintă un risc ridicat de endocardită infecțioasă, o infecție a valvelor inimii sau căptușeala interioară a camerelor inimii.

Potrivit American Heart Association (AHA), persoanele cu anumite afecțiuni cardiace prezintă un risc crescut de a dezvolta această infecție în urma unei intervenții chirurgicale dentare.

AHA și American Dental Association recomandă, prin urmare, ca persoanele cu oricare dintre următoarele să ia antibiotice înainte de operația dentară pentru a reduce riscul de infecție:

 • o valvă cardiacă protetică
 • un istoric de reparare a valvei cardiace cu material protetic
 • un transplant cardiac cu anomalii structurale ale valvei
 • anumite anomalii congenitale ale inimii
 • un istoric de endocardită infecțioasă

Anestezie în timpul intervenției chirurgicale

Persoana va primi o injecție de anestezic local aproape de locul extracției. Acest lucru va amorți zona, astfel încât persoana să nu simtă nici o durere. Amorțeala va continua câteva ore după operație.

O persoană poate solicita medicamente anestezice sau sedative suplimentare pentru a minimiza anxietatea în timpul procedurii. Medicul dentist sau chirurgul poate oferi:

 • oxid de azot, cunoscut și sub numele de gaz de râs
 • un medicament sedativ oral
 • sedare intravenoasă sau IV
 • anestezic general

O persoană care primește anestezic general va fi complet adormită în timpul procedurii.

Unii stomatologi nu au opțiunile de mai sus la cabinetele lor. Dacă o persoană are nevoie de oricare dintre acestea, trebuie să anunțe medicul dentist în timpul consultației, iar medicul dentist poate să le trimită la un chirurg oral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© DENTAL DISTRICT 2021. Toate drepturile rezervate | Acord GDPR | Politică de Cookies

Website realizate de White SEO

© DENTAL DISTRICT 2021. Toate drepturile rezervate. Website realizate de White SEO